Hamvasztás, Temetés

Hamvasztásos temetés

A hamvasztás egy egyre népszerűbb temetkezési forma, ezért fontos, hogy a hozzátartozók megismerjék a menetét és a lehetőségeiket.

Ázsiában több ezer évre tekint vissza a hamvasztás hagyománya. Európában az ókori görögök és rómaiak körében vált népszerűvé. Később a kereszténység megszüntette, majd 1774-ben oldották fel a hamvasztásra vonatkozó tilalmat. Magyarországon pár évtizedes múltra tekint vissza.

Különböző világnézeti, vallási, környezeti kérdések miatt választják sokan ezt a temetkezési formát.

A családoknak segítünk a teljes körű ügyintézésben, a temetés megszervezésében, így méltó módon tudnak elbúcsúzni szerettüktől. Munkatársaink elszállítják a testet a krematóriumba.

A test hamvasztását nagyon szigorú szabályok szerint végzik. Összetett nyilvántartási és személyazonosítási rendszerben, több szűrőn át kerül a test a hamvaszás helyszínére.

Az elhunyt ruházatáról a család dönthet.

A hamvasztás egy speciális koporsóban történik, egy téglával kirakott kemencében, kb 900 fokon. Egy emelőszerkezet tolja a kemencébe a testet. Cégünk biztosítja a koporsót, a hamvasztáshoz szükséges kellékeket.

Egyszerre szigorúan egy test kerül hamvasztásra. A kemence teljes kiürítése után jöhet a következő test a kemencébe. A rendszer zárt, tehát a kemence egyik végén beemelik a testet az égetésre. A hamvak pedig a másik végén kerülnek ki onnan.

Az égési folyamat a testtömegtől, izomzat mennyiségétől függően 50-140 perc. Megfigyelték, hogy a szív hamvad el utoljára. A dohányos tüdő és a rákos sejtek is lassabban hamvadnak a szokásosnál.

A nagyobb csontok, pl combcsont, nem hamvadnak el teljes mértékben, ezért a hamvak kihűtése után egy őrlőgépet használnak a contok elporlasztására.

A hamvak ezután urnába kerülnek. Rövid időn belül elszállítjuk az urnát a krematórimból. Ezután lehetőség van a hamvak hazavitelére, búcsúztatásra, temetésre. Cégünk teljes körűen szervezi a hamvasztás minden mozzanatát, hogy Önnek a lehető legkevesebb tennivalóval járjon ez a nehéz időszak, a búcsú és gyász ideje.

Árajánlatot kérek